Hur fungerar Kottegott-marknaden?

Du lägger själv till prylar du vill sälja eller skänka. Lägg helst in varje pryl separat (om du orkar) istället för att sälja paket. Det är så ofta en bara villhöver ha något enstaka plagg. Det är enkelt att se vad mer som just du har lagt upp för att göra det smidigt att köpa/få mer av samma person.Teamet

Victoria: Programmerare och förälder som stressade sönder under graviditeten, det var ju hur omständigt och osmidigt som helst att förstå vad en behöver och att sedan införskaffa bra hållbart tillverkade kläder av hög kvalitét.

Alexandra: Rådgivare med mycket erfarenhet av ekonomi och företagande. Förälder och ett riktigt bärsjalsproffs!

L: Snuttepuffen

Vision

Det borde vara enkelt att hitta, köpa, sälja och skänka begagnade barnkläder, leksaker och annat som föräldrar behöver av hög kvalitét, som är tillverkade i hållbara komposterbara naturmaterial.

Vi hoppas vara en del av lösningen!


Innovation

Tänk om prylar du köpt fanns kvar i en digital garderob så att du har färdiga annonser att lägga ut när du själv ska sälja prylar vidare några månader senare...

Tänk om marknaden själv kunde fylla i och skapa upp en bra beskrivning och lägga in relevanta produktbilder när jag i rubriken beskriver vad det är för något jag vill sälja.

Tänk om det var enkelt att lägga in många separata prylar utan att behöva betala för varje separat pryl jag vill sälja.

Tänk om det var busenkelt att se vad mer samma person säljer just nu.

Tänk om det var enkelt att söka och filtrera på material.

Tänk om det var enkelt att endast se prylar som finns nära där jag bor och där jag jobbar!

Tänk om det var enkelt att permanent filtrera bort prylar ifrån vissa säljare, t.ex. de som lägger in saker som "nytt till salu" om och om igen som egentligen bara är samma dyra pryl som folk lägger in om och om igen tills någon köper den.

Tänk om det var enkelt att prenumera på att få veta när fler kläder i den storlek jag är ute efter just nu kommer in till marknaden utan att behöva ändra i sökningen? Storleken förändras automatiskt över tid allt eftersom barnet givetvis blir äldre.

Tänk om det fanns en stor relevant produktdatabas som gör det enkelt för marknaden att automagiskt länka till var motsvarande prylar finns att köpa nytt (när det du ville köpa inte finns begagnat just nu, eller när du automatiskt vill se nypris intill prylen du funderar på att köpa begagnad.

Omvänd auktion, om du vill! Du kan sätta ett pris och sedan välja att låta marknaden automagiskt sänka priset med valfri summa över ett visst intervall (t.ex. sänk priset med 30kr varje vecka)... Du sätter själv en lägsta gräns om du vill det. Samtidigt kan de som hittat din pryl välja att lägga in ett bud om de inte är helt beredda att köpa prylen till det pris det är till salu för just nu, och när/om sänkta priset matchar vad de är villiga att betala så får köparen en fråga om ifall hen fortfarande vill köpa prylen då!Hur då?

ENDAST barnprylar... orka sortera igenom köp och sälj-grupper och andra marknader där det kommer upp annat som du inte är intresserad av.

Gör det lätt att hitta prylar som...
- är tillverkade i ett visst material (🥳) - har en viss tillverkare (varumärke).
- har viss storlek - säljs/skänkes av någon så nära dig som möjligt

Drömmen är att vi också
- ska lyckas skapa lösningar för "plocka-upp-platser", så att det går att lämna och hämta saker utan att behöva mötas upp, men också utan att behöva skicka prylar med post. (T.ex. lämna saker på förskolan/träningen/jobbet till varandra om barnen går i samma förskola, eller kodlås som två personer som går på samma gym kan använda). Samarbete med instabox vore också lämpligt! :] - Kommer bygga upp en gigantisk samling produkter med färdiga beskrivningar och bilder. När du börjar beskriva en pryl du vill lägga till på marknaden så kommer den kunna gissa på vad det är för pryl du vill sälja och ge dig färdig text du kan lägga till i beskrivningen om du vill och också en eller flera bilder som du kan använda på produkten, som den såg/ser ut som ny. Det enda du behöver göra är beskriva vilket skick den är i och kommentera ev. fläckar eller hål - gärna ladda upp bilder just på hål och fläckar, men om du säljer en pryl i gott skick så behöver du inte skriva mycket alls och behöver inte ens ta några bilder!